Koeman: 'Zijn prestaties zijn echt van het hoogste niveau en dat op die leeftijd'

Koeman: 'Zijn prestaties zijn echt van het hoogste niveau en dat op die leeftijd'

11-10-2020 15:38
18

Ronald Koeman is gematigd tevreden over de seizoenstart van FC Barcelona. De Catalanen boekten overwinningen op Villarreal (4-0) en Celta de Vigo (0-3), maar speelden gelijk tegen Sevilla (1-1).

"Over het algemeen zag het team er heel goed uit, vooral tegen Villarreal en Celta de Vigo. Maar als we naar de wedstrijd tegen Sevilla kijken, kunnen we het druk zetten nog verbeteren. Dat zijn details die gecorrigeerd kunnen worden", analyseert Koeman in gesprek met Barça TV. "Verdedigen begint altijd met de aanvallers, als zij goed druk zetten komen onze verdedigers niet in de problemen. Het is één van de redenen dat onze defensie beter is geworden."

Wedden

Meer odds

De Nederlandse trainer beaamt ook dat hij de intensiteit van de trainingen heeft opgeschroefd. "Wij vragen uiterste concentratie en intensiteit tijdens de training, zodat je dat automatisch weerspiegeld ziet worden in wedstrijden. Daarom trainen we met een hogere intensiteit: hoe je traint, is hoe je speelt."

Vooral Ansu Fati schittert in de eerste weken van het nieuwe seizoen. De linksbuiten werd al verkozen tot Speler van de Maand in de Primera División. "Zijn prestaties zijn echt van het hoogste niveau. We praten over een speler die pas zeventien jaar is. Dat hij op die leeftijd drie duels op rij op topniveau speelt, betekent dat hij heel goed is."

"Het is ook een jongen die leergierig is", vervolgt Koeman. "Hij traint om zich te verbeteren en daarbij willen wij hem helpen."