Jong Ajax-spits Brobbey niet blij met kritiek op schwalbe: 'Dat slaat nergens op'

Jong Ajax-spits Brobbey niet blij met kritiek op schwalbe: 'Dat slaat nergens op'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 07:42za 17-10-2020 om 07:42

Laatste update: zaterdag 17 oktober 2020 om 07:52za 17-10-2020 om 07:52

Brian Brobbey was vrijdagavond met twee goals de grote man tijdens de 3-2 thuiszege van Jong Ajax op Jong AZ. De achttienjarige spits versierde en benutte een strafschop. Van kritiek op zijn schwalbe is hij echter niet gediend.

Brobbey tikte de bal voorbij Jong AZ-doelman Elber Evora en liet zich daarna gewillig vallen. Na afloop speelde de sterke aanvaller de vermoorde onschuld. "Volgens mij voelde ik dat de keeper me tegen mijn knie tikte, dus toen viel ik op de grond. Dat denk ik, maar ik weet het niet honderd procent zeker", zei hij tegen FOX Sports.

Bij het zien van de beelden kon Brobbey er echter niet meer omheen. 'Was het een schwalbe?! Effe kijken... Ohh, het was een schwalbe, ja. Klopt. De scheids heeft het verkeerd gezien. Ik zie het nu pas, ik ben serieus."

De verslaggever plaatst vraagtekens bij de weinig sportieve actie van Brobbey, maar die heeft daar maling aan. "Dat slaat nergens op. Als ik een penalty moet versieren, dan doe ik dat gewoon. Slim? Ja, ik vind het héél slim." De opmerking dat hij Jong AZ heeft 'genaaid' valt verkeerd. "Nee, waar slaat dat nou weer op? We moeten toch winnen? Klaar, simpel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws