Interesse van Cagliari, Hellas, Fiorentina en Leeds: 'Had er wel op gehoopt'

Interesse van Cagliari, Hellas, Fiorentina en Leeds: 'Had er wel op gehoopt'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 11:37za 17-10-2020 om 11:37

Lang leek het erop dat Gyrano Kerk op weg was naar de uitgang bij FC Utrecht. De geïnteresseerde clubs stonden in de rij voor de aanvaller, maar een transfer bleef uiteindelijk uit. 

Cagliari, Leeds United, Hellas Verona en Fiorentina klopten naar verluidt bij Utrecht aan om het te hebben over een mogelijke transfer van Kerk, die openstond voor een nieuwe uitdaging. "Ik had er natuurlijk wel op gehoopt. Maar als het niet gebeurt, dan gebeurt het niet. Dan kun je niet elke dag daar met je hoofd bij blijven. Je moet gewoon weer door", vertelt Kerk in gesprek met De Telegraaf.

Utrecht vroeg ongeveer tien miljoen euro voor de aanvaller. Dat bedrag werd niet neergelegd in De Galgenwaard. "Ik bepaal de prijzen niet. Als ik zelf de prijzen mocht bepalen, dan was het denk ik wel anders geweest. Maar FC Utrecht is mijn werkgever en die bepaalt mijn prijs. Daar kan ik zelf niks aan doen. En als ik zo blijf scoren, dan zullen ze eerder meer dan minder gaan vragen", is Kerk realistisch.

Robben
Kerk neemt het zondag met zijn ploeg op tegen het FC Groningen van Arjen Robben. "Het is natuurlijk fantastisch om met zo'n geweldige speler op het veld te staan, maar tegelijkertijd is het ook een aardige kwaliteitsimpuls voor FC Groningen. Daarom zeg ik: als hij tien minuutjes meedoet, is het top. Maar dan moet hij het wel een beetje rustig aan doen en niet scoren of een assist geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws