Koeman op zijn hoede tegen Getafe: 'Tuurlijk heb ik wedstrijden tegen Ajax gezien'

Koeman op zijn hoede tegen Getafe: 'Tuurlijk heb ik wedstrijden tegen Ajax gezien'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 12:56za 17-10-2020 om 12:56

FC Barcelona neemt het zaterdagavond om 21.00 uur op tegen Getafe. Een zware dobber, zo denkt Ronald Koeman, die op de persconferentie voor de wedstrijd de prestaties van Getafe doorlicht en de situatie van Sergiño Dest bij de club bespreekt.

"We moeten in eerste instantie de prestaties van Getafe van de afgelopen jaren benoemen", vertelt Koeman. "Ze doen het geweldig. Het is een team dat zich wist te kwalificeren voor Europees voetbal, de spelers en de manager hebben het geweldig gedaan."

"Tuurlijk heb ik de wedstrijden tegen Ajax gezien. In Nederland bekritiseerden de mensen het voetbal van Getafe, maar ik wil dat niet doen", vervolgt Koeman. "De manager wil gewoon dat zijn ploeg zo goed mogelijk presteert. Tuurlijk, er zijn veel manieren om wedstrijden te winnen. De scheidsrechter is er om de wedstrijd in goede banen te leiden."

Dest start mogelijk in de basis tegen Getafe, laat Koeman weten. "Ten eerste was het goed om hem hier te hebben voor de trainingen. We hebben met hem kunnen praten over het systeem, maar dat is niet zoveel anders dan bij Ajax. Hij kan als rechts- en linksback spelen. We weten dat Jordi Alba niet fit is, er bestaat een mogelijkheid dat Dest start. Het was goed dat hij hier was en niet voor het nationale elftal hoefde te spelen. Alles is hier groter dan dat hij gewend was in Amsterdam."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws