Dit zegt genoeg toch? Ik denk dat we hier gewoon een punt gestolen hebben

"Dit zegt genoeg toch? Ik denk dat we hier gewoon een punt gestolen hebben"

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 23:54za 17-10-2020 om 23:54

Christian Kum, aanvoerder van VVV-Venlo, draaide er na de 2-2 tegen AZ niet omheen: de Venlonaren mochten hun handjes dichtknijpen met de puntendeling in Alkmaar. VVV had voor rust weinig te vertellen, stond na 85 minuten met 2-0 achter, maar nam tóch een punt mee uit het AFAS Stadion.

Kum verscheen met een brede glimlach voor de microfoon van FOX Sports-interviewer Hans Kraay junior. "Dit zegt genoeg toch?", knipoogde de 35-jarige routinier. "Ik denk dat we hier gewoon een punt gestolen hebben. En niet zo zuinig ook..."

VVV stond binnen een half uur met 2-0 achter en mocht blij zijn dat de schade niet nóg groter werd. Volgens Kraay junior leek het alsof de gasten 'met valium' speelden. "Dat idee had ik ook", aldus Kum. "We laten ze maar voetballen, we laten ze maar vrij, ze konden in de zestien nog overspelen... Dan mag je blij zijn dat onze keeper (Delano van Crooij, red.) er nog drie pakt, anders sta je gewoon met 5-0 achter bij rust. En dan mag je niet klagen ook."

AZ had bij rust al een rode kaart voor Jonas Svensson geïncasseerd, maar VVV kon aanvankelijk geen vuist maken. Pas na minuut 85 kwam de wedstrijd tot leven. "Tot aan hun zestien kwamen we ook niet. Dan is het geluk dat die 2-1 valt en aan het einde een stomme penalty en 2-2. Lachend de bus in? Ga ik zeker doen, ja!"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws