Ten Hag licht tipje van de sluier op: 'Dat is dan de kwaliteit van Dusan'

Ten Hag licht tipje van de sluier op: 'Dat is dan de kwaliteit van Dusan'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 16:12di 20-10-2020 om 16:12

De kans is groot dat Dusan Tadic woensdagavond in de spits staat bij Ajax in het Champions League-duel met Liverpool. Trainer Erik ten Hag licht slechts een tipje van de sluier op voor het treffen in de Johan Cruijff Arena.

Tadic speelt dit seizoen in de Eredivisie vanaf de linkerkant, maar was de voorbije jaren van grote waarde in de Champions League als hangende spits. Ten Hag wil zijn formatie nog niet prijsgeven, maar noemt het wel een optie om de Servische aanvoerder als nummer negen in te zetten.

"Tegen ploegen die hoog druk zetten op ons, is het de kwaliteit van Dusan om zich aanspeelbaar te maken en de bal bij zich te houden. Zo brengt hij de aanval in stelling", vertelt Ten Hag op de persconferentie. "In de Eredivisie is het niet vaak zo dat we hoog onder druk komen, dan heeft hij veel rendement als hij via de linkerkant tot voorzetten kan komen. Ook van daaruit heeft hij veel scorend vermogen."

Tadic heeft zelf geen voorkeur. Het is niet zo dat hij niet in de spits wil spelen, zo verzekert de 31-jarige aanvaller. "Voor mij is het geen probleem. Ik wil winnen met mijn ploeg. Ik heb geen favoriete positie. Alles is lekker, wanneer je de bal maar hebt en het goed doet voor je ploeg. Welke positie je ook speelt, je moet je best doen en je aanpassen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het bij Ajax-Liverpool?

Winst Ajax
40%
Gelijkspel
23%
Winst Liverpool
37%
(2320 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws