PEC verzuimt door te drukken, RKC maakt in de slotfase achterstand goed

PEC verzuimt door te drukken, RKC maakt in de slotfase achterstand goed

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 19:22wo 21-10-2020 om 19:22

Laatste update: woensdag 21 oktober 2020 om 19:37wo 21-10-2020 om 19:37

RKC Waalwijk en PEC Zwolle hebben aan het begin van de woensdagavond hun vijfde Eredivisie-duel van het seizoen gespeeld. De punten werden gedeeld in Waalwijk: Eliano Reijnders leek het iets betere PEC een zege te bezorgen, maar Finn Stokkers trok de stand vlak voor tijd gelijk.

Beide clubs zouden eigenlijk begin oktober tegen elkaar spelen, maar die wedstrijd werd afgelast wegens een corona-uitbraak bij RKC. PEC nam van meet af aan het initiatief en kreeg de eerste kansen. De grootste was voor Jesper Drost, die de bal – onder druk van Ahmed Touba – echter niet over de lijn kon krijgen. RKC reageerde met een inzet van Anas Tahiri, die echter onschadelijk werd gemaakt door Michael Zetterer.

Uitgerekend Clint Leemans leek de wedstrijd na een half uur spelen alsnog open te breken: de vorig seizoen aan RKC verhuurde Clint Leemans trof echter de paal. Na rust raakte ook Yuta Nakayama het aluminium: de Japanner probeerde het van ver, maar schoot via de lat over. Kort daarvoor probeerde RKC-spits Vitalie Damascan het met een omhaal, maar de poging van de Moldaviër strandde in schoonheid.

Gouden wissels van Stegeman
PEC-trainer John Stegeman greep na een uur spelen in en haalde direct zijn gelijk: Reijnders kwam samen met Slobodan Tedic binnen de lijnen en brak kort na zijn invalbeurt de wedstrijd open. PEC nam over na een te korte uittrap van Kostas Lamprou, Tedic vond Reijnders en de jonge middenvelder schoof de 0-1 binnen. Direct daarna leek PEC de marge te verdubbelen, maar Lamprou wist een inzet van Bram van Polen nét voor de lijn tegen te houden.

RKC kon opgelucht ademhalen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Lennerd Daneels miste een open kopkans, maar PEC stond even later opnieuw te slapen en Stokkers liet zien hoe het wél moet: 1-1. De thuisploeg wilde erop en erover, maar ontsnapte nog aan een nederlaag bij een kans van Tedic. Het bleef bij een gelijkspel: PEC blijft met 5 uit 5 in de middenmoot, RKC doet het met één punt minder en sluipt voorlopig weg van de onderste plekken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws