Toornstra schrikt van slechte Feyenoord-reeks: Is het al zo lang geleden?

Toornstra schrikt van slechte Feyenoord-reeks: "Is het al zo lang geleden?"

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 07:57do 22-10-2020 om 07:57

Jens Toornstra was als speler aanwezig bij de laatste Europese uitwedstrijd die Feyenoord in winst om wist te zetten. In december 2014 wonnen de Rotterdammers met 3-0 bij Standard Luik, maar daarna ging het telkens fout.

Mede door de slechte uitbalans wist Feyenoord voor het laatst in 2014 de groepsfase van een Europees toernooi te overleven. Van de laatste twintig uitwedstrijden verloor de Stadionclub er zestien en wonnen ze dus alleen die ene wedstrijd op Sclessin. "Is het al zo lang geleden?", zegt een verschrikte Toornstra in het Algemeen Dagblad.

De 31-jarige middenvelder scoorde nog tegen de Belgen. "Maar daarna ging het in uitwedstrijden vaak mis", analyseert hij. "Té vaak. Nu de stadions niet meer vol zitten, kan dat een voordeel zijn voor ons. Aan de andere kant: die Europese avonden in de eigen Kuip waren vaak wel heel speciaal. Dat moeten we ook missen."

Toch overschaduwt de matige uitreeks de afgelopen Europese jaren van Feyenoord, weet ook Toornstra. "We hebben het er onderling over gehad, alleen overwinteren in 2014 is weinig. Dat is wel een doel voor dit seizoen. Het is voor de financiën van de club erg belangrijk, zeker in deze tijden. Maar ook voor de uitstraling van de club en de marktwaarde van de spelers."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws