Discussie over Fer-vervanger bij Feyenoord: 'Lijkt erop dat hij het gaat worden'

Discussie over Fer-vervanger bij Feyenoord: 'Lijkt erop dat hij het gaat worden'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 11:06do 22-10-2020 om 11:06

Laatste update: donderdag 22 oktober 2020 om 11:36do 22-10-2020 om 11:36

Feyenoord moet het tegen Dinamo Zagreb doen zonder Leroy Fer, die tijdens de wedstrijd tegen Sparta geblesseerd uitviel. Lutsharel Geertruida en Jens Toornstra lijken de belangrijkste gegadigden om de positie van Fer over te nemen.

Hans Kraay jr. vond vooral het communiceren tussen Fer en de achterste linie van Feyenoord een sterk punt. "Fer heeft altijd contact met de achterste linie", geeft hij aan bij Voetbalpraat van FOX Sports. "Het lijkt er dus op dat het Geertruida gaat worden, dat is ook niet iemand die gaat 'weglopen'. Volgens mij heeft hij daar in de jeugd wel vaker gespeeld."

Kees Kwakman denkt dat Kraay jr. gelijk heeft. "Die (Geertruida, red.) viel ook in op die positie dus dat zal ook wel. Maar je hebt ook Toornstra, die zou dat wel kunnen. Als je tegen Toornstra zegt: speel wat controlerender... Dan doet hij dat."

Het gemis van Fer zal desondanks merkbaar zijn, denkt Hedwiges Maduro. "Ik zat vorig seizoen al te kijken: wie gaat daar spelen als Fer wegvalt? Die heeft het goed gedaan, op de 'zes-positie'. Als hij wegvalt, wie gaat er dan zijn plek overnemen?", sluit Maduro af.

De wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Feyenoord start donderdagavond om 21.00 uur.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie kan de positie van Fer het beste overnemen?

Lutsharel Geertruida
46%
Jens Toornstra
37%
Iemand anders...
17%
(360 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws