Schuurs doet opvallende uitspraak: 'Hij is de beste aanvaller van de wereld'

Schuurs doet opvallende uitspraak: 'Hij is de beste aanvaller van de wereld'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 12:23do 22-10-2020 om 12:23

Laatste update: donderdag 22 oktober 2020 om 12:59do 22-10-2020 om 12:59

Perr Schuurs heeft weinig plezier beleefd aan de Champions League-kraker tussen Ajax en Liverpool (0-1). De verdediger speelde niet onverdienstelijk, maar liet zich verschalken door Sadio Mané in de aanloop naar de eigen goal van Nicolás Tagliafico.

"Ja, natuurlijk zit zo'n moment mij dwars", erkent Schuurs in gesprek met Ajax Life. "Als je kijkt naar de totale totstandkoming van de 0-1 is dat gewoon ongelukkig. Maar het begint bij mij en eindigt in een tegendoelpunt. Hij (Mané, red.) is de beste aanvaller van de wereld en we hebben ons goed geweerd, maar niet goed genoeg voor een punt. Daarvoor hadden we onze kansen moeten benutten."

De kritiek dat Ajax in een lager tempo speelde dan gebruikelijk, kan Schuurs deels begrijpen. “Mmm, we speelden in een ander systeem en misschien dat dit zorgde voor verschillen in ons spel", aldus de verdediger, die ook het gemis van de supporters aandraagt als mogelijke reden. Maar: "Voor ons voelde het gewoon als vanouds. Dit was de eerste echte test die we hebben gehad. Het niveau lag hoog, het tempo lag hoog. Hoger dan we in de Eredivisie zijn gewend. Dat is normaal en merkten we ook wel..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws