'Ik kreeg allemaal berichtjes: oh, blijf je toch bij Ajax? Dat is vrij irritant'

'Ik kreeg allemaal berichtjes: oh, blijf je toch bij Ajax? Dat is vrij irritant'

22-10-2020 15:55
21

Sven Botman heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn overstap naar Lille OSC. Ajax verkocht de twintigjarige verdediger - na wat verwarrende berichten - voor acht miljoen euro aan de Franse club, die meedraait in de top van de Ligue 1.

Botman heeft meteen een basisplaats veroverd en staat er goed op in Frankrijk. De onduidelijkheid rond zijn transferstatus zorgde echter voor wat irritatie. Ajax zou hem eerst verkopen, maakte vervolgens bekend dat Lille hem zou huren en uiteindelijk kwam er toch ruim acht miljoen euro op tafel.

"Kijk, voor mij veranderde er niks. Lille wilde mij graag hebben. Ik had goede gesprekken gevoerd en koos voor het verhaal", vertelt Botman in een groot interview met Voetbal International. "Maar de verkoop werd uitgelegd als een verhuur. Eigenlijk ging het puur en alleen om een zekere bankgarantie die Lille nog niet kon geven."

"Vervolgens kreeg ik allemaal berichtjes: Oh, je wordt gehuurd. Blijf je toch bij Ajax? Dat is wel irritant natuurlijk. Uiteindelijk was het geen big deal, maar je wilt op een zeker moment gewoon dat een transfer afgerond is", aldus Botman, die met Lille naar eigen zeggen voor 'het totaalplaatje' heeft gekozen.

"Het verhaal van de club, de trainer. Ik dacht echt: Als ik dit niet doe, dan loop ik een heel grote kans mis. Ik zat helemaal niet verkeerd bij Ajax, echt niet. Maar qua perspectief had ik gewoon een beter gevoel bij Lille."