Ongekende stunt van AZ: '70 miljoen voor Osimhen tegenover 2,5 voor Karlsson'

Ongekende stunt van AZ: '70 miljoen voor Osimhen tegenover 2,5 voor Karlsson'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 08:36vr 23-10-2020 om 08:36

Laatste update: vrijdag 23 oktober 2020 om 08:38vr 23-10-2020 om 08:38

AZ stuntte donderdagavond door tegen alle verwachtingen in met 1-0 te winnen bij Napoli. Ondanks een corona-uitbraak in de selectie en de kracht van de Italiaanse topclub zegevierden de mannen van trainer Arne Slot en de Nederlandse kranten zijn dan ook lovend over de prestatie van de Alkmaarders.

'Megastunt' en 'een zege met gouden letters' kopt De Telegraaf in de ochtendeditie. Een driepunter die de Noord-Hollanders bijzonder goed uitkwam, gezien de vele pechmomenten die de ploeg van Slot dit seizoen al moest doormaken. De krant haalt de uitschakeling tegen Dinamo Kiev, de zeer matige competitiestart en uiteraard de virusuitbraak aan. Ondanks dat alles haalde AZ in Napels zijn eerste zege ooit op Italiaanse bodem.

Dat was volgens de ochtendkrant te danken aan moedig verdedigen en een prima aanval over de rechterkant. Jonas Svensson stond aan de basis van de goal en zorgde er met 'verrassing op rechtsbuiten' Yukinari Sugawara voor dat Dani de Wit werd vrijgespeeld. De gelegenheidsspits klaarde het klusje vakkundig en zag daarna dat zijn ploeg het sterke Napoli van zich af wist te houden. 'Een wonder voor een ploeg die dit seizoen een 4-0 voorsprong niet kon vasthouden.'

'Ook een AZ in wervelende vorm was de underdog geweest'
Ook het Algemeen Dagblad is lyrisch over de overwinning van AZ, dat als een 'voetbalsprookje' en een 'unieke stunt' wordt bestempeld. De krant haalt het verschil aan tussen de topaankopen van beide ploegen: Victor Osimhen werd deze zomer voor zeventig miljoen euro naar Napels gehaald, terwijl AZ al moeite had om 2,5 miljoen te betalen voor Jesper Karlsson. Ook als AZ in vorm was geweest, was het de underdog geweest.

De verdedigende inzet van doelpuntenmaker De Wit wordt geloofd in het AD, dat schrijft dat AZ 'meer moest verdedigen dan het waarschijnlijk ooit heeft moeten doen'. Daarbij was De Wit nog vaker achterin dan voorin te vinden, maar was hij wel degene die de terugtrekbal van Svensson tot doelpunt promoveerde. Volgens de krant kan de zege in San Paolo een morele opsteker zijn 'voor de beoogde opmars in de Eredivisie.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws