Zaakwaarnemer Özil neemt geen blad voor de mond en maakt gehakt van Arteta

Zaakwaarnemer Özil neemt geen blad voor de mond en maakt gehakt van Arteta

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 17:55vr 23-10-2020 om 17:55

Erkut Sögüt, Mesut Özil's zaakwaarnemer, heeft snoeihard uitgehaald naar Arsenal-manager Mikel Arteta. Arteta legde deze week aan de pers uit waarom Özil niet is ingeschreven voor de Premier League en Europa League. 

Arteta stelde dat hij gefaald heeft, omdat hij niet alles uit Özil heeft kunnen halen. "Als iemand schuldig is, dan ben ik het." Die uitleg gaat er bij Sögüt niet in. "Arsenal-fans verdienen een eerlijke uitleg, niet Arteta die zegt: 'Ik heb Özil laten vallen'. Hij heeft Özil niet laten vallen. Hij was niet eerlijk en transparant en heeft iemand respectloos behandeld die gewoon een contract heeft en al die tijd loyaal was", zegt hij tegen ESPN.

"Iedereen weet dat hij hem niet eerlijk heeft behandeld", zegt Sögüt over Arteta. "Hij gaf hem dit seizoen geen kans om zich te laten zien. Als hij nog een contract heeft, moet de speler de kans krijgen om te blijven en voor zijn kans te vechten. Die heeft Mesut niet gekregen. Waarom zet je een speler twee keer achter elkaar negentig minuten op de bank als hij niet fit of toegewijd is?"

Volgens Sögüt klopt de uitleg van Arteta dat Özil niet alles gegeven heeft niet. "Iedereen zegt dat hij goed traint. Per Mertesacker heeft dit zelfs in de media gezegd. Ik heb zeker vijf ploeggenoten gesproken die zeggen dat hij goed traint. Ze vinden allemaal dat Mesut een van hun beste spelers is en snappen niet waarom hij niet in de selectie is. Dus daar kan het niet aan liggen. Als je iets zegt, vertel dan de waarheid die de fans van Arsenal verdienen, of zeg helemaal niets."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws