'Vind maar eens ergens anders zo'n goede verdediger als Schuurs op die leeftijd'

'Vind maar eens ergens anders zo'n goede verdediger als Schuurs op die leeftijd'

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 07:42za 24-10-2020 om 07:42

Jan van Halst prijst de ontwikkeling van Perr Schuurs, maar de vergelijking met Matthijs de Ligt gaat mank. Onder meer Liverpool-legende Michael Owen stak na het Champions League-duel van woensdag de loftrompet over de twintigjarige verdediger van Ajax.

"Die vergelijking met De Ligt is niet eerlijk", reageert Van Halst in het Algemeen Dagblad op de complimenten van Owen. "Schuurs is, heb ik al eens van Ten Hag vernomen, één van de snelste spelers bij Ajax. Maar je hebt snelheid én de snelheid van dingen zien. De Ligt was daar verder in. En is ook wendbaarder."

Waar Engelse analisten lyrisch zijn over de Limburger, ligt in Nederland zijn fout in aanloop naar het eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico onder een vergrootglas. "Die dekkingsfouten gebeuren niet aan de lopende band, maar moeten er wel uit. Hij stond tegenover de razendsnelle Mané en won ook tegen hem veel duels. Maar zoals Mané bij hem wegdraait bij die ingooi, dat zijn cruciale momenten. En ook basisdingen die niet mogen misgaan."

De analyticus prijst desondanks de ontwikkeling van Schuurs. "De oudere Kik Pierie kwam van Heerenveen, maar die speelde helemaal niet bij Ajax. Ik zie wel steeds meer lef om de bal over veertig meter of strak tussen de linies weg te leggen. Er maling aan hebben als het een keer fout gaat, dat zie ik ook. Dat hoort bij Ajax. Hij is stoerder geworden. Felheid, vooruit verdedigen, af en toe met een tackle de situatie lezen, dat deed hij vorig jaar wel eens te laat of niet goed. Dat is eruit."

Nu is het zaak om af te rekenen met de 'Frank-de-Boertjes'. "Die foutjes stierven bij Frank uit en ik verwacht dat straks ook bij Schuurs. Reden tot paniek geven ze mij niet. Vind maar eens ergens anders zo'n goede verdediger op die leeftijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Schuurs in potentie een topverdediger?

Ja
89%
Nee
11%
(1366 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws