Voorzichtige twijfels over keuze Van de Beek: 'Die vraag moet Donny zich stellen'

Voorzichtige twijfels over keuze Van de Beek: 'Die vraag moet Donny zich stellen'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 09:29zo 25-10-2020 om 09:29

Donny van de Beek kwam zaterdag niet in actie in de Premier League-topper tussen Manchester United en Chelsea. Ajax-commissaris Danny Blind plaatst voorzichtig vraagtekens bij de keuze van de 23-jarige middenvelder voor de Engelse grootmacht.

"Donny is een tien. Je kunt zeggen dat hij ook een stukje terug op zes kan spelen, maar dan moet hij tegen zijn natuur in spelen", vertelt Blind bij Ziggo Sport. "Hij is een loper, hij moet in de zestien komen. Dan is hij op zijn sterkst. Maar je weet dat Bruno Fernandes daar staat. Dat is een heel goede aankoop gebleken. Die heeft ook die loopacties en scorend vermogen."

Blind uit voorzichtig zijn twijfel over de overstap van de Oranje-international, die Ajax minimaal 39 miljoen euro oplevert. "De eerste vraag die Donny en zijn management zich moeten stellen is: waar word ik voor gehaald en wat zijn de plannen van Solskjaer? Dat kan ik niet beoordelen. Ik dacht dat ze misschien met de punt naar achter zouden gaan spelen, maar dat doen ze dus niet. Ze spelen altijd met een blok van twee, met Pogba, Matic, Fred en/of McTominay."

"Donny moet daar voor spelen, maar vooralsnog staat Fernandes daar en moet hij het doen met de minuten die hij krijgt. Dat het een goede speler is staat voor mij buiten kijf, maar ik hoop dat hij de goede keuze heeft gemaakt", besluit Blind.

Solskjaer herhaalde na het duel met Chelsea (0-0) dat de kansen voor Van de Beek vanzelf zullen komen. Clubiconen Patrice Evra en Gary Neville bestempelden de oud-Ajacied echter al als een onnodige aankoop.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws