Bijrol Ziyech, helemaal geen rol Van de Beek: Man U-Chelsea stelt teleur

Bijrol Ziyech, helemaal geen rol Van de Beek: Man U-Chelsea stelt teleur

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 20:19za 24-10-2020 om 20:19

De Premier league-kraker tussen Manchester United en Chelsea is uitgelopen op een anticlimax. Hakim Ziyech kreeg tien minuten speeltijd, Donny van de Beek viel zelfs helemaal niet in en het scorebord op Old Trafford kwam niet in beweging.

Zowel Van de Beek als Ziyech begon als wissel en zag een eerste helft met veel regen en nauwelijks kansen. Doelman Édouard Mendy was eerder met de schrik vrijgekomen na een riskante pass voor het eigen doel langs, maar hield Chelsea na een half uur spelen op de been: de Senegalees zag Marcus Rashford vrij voor zich opduiken, maar kon met de voet redding brengen.

De regen bleef met bakken uit de lucht boven Old Trafford vallen en op het veld viel ook weinig te beleven. Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer liet na een uur spelen Edinson Cavani en Paul Pogba invallen en boekte bijna direct succes met die wissel. Cavani promoveerde zijn allereerste balcontact namens Manchester United bijna tot de 1-0, maar tikte de bal net naast.

Geen bijna ploegen wilde te veel risico nemen: kansen konden er niet meer genoteerd worden en de wedstrijd sleepte zich naar het laatste fluitsignaal. Ziyech viel in de slotfase nog in voor Christian Pulisic, Van de Beek bekeek ook de slotfase van de wedstrijd vanuit de dug-out. Rashford probeerde het in de laatste minuut nog één keer vanuit de tweede lijn, maar Mendy dook de bal uit de hoek. Beide ploegen mochten genoegen nemen met een punt en blijven in de middenmoot van de Premier League hangen: Chelsea komt op negen punten, Manchester United blijft op twee punten afstand.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws