Harde conclusies over Van de Beek: 'Mysterie dat hij voor 44 miljoen is gekocht'

Harde conclusies over Van de Beek: 'Mysterie dat hij voor 44 miljoen is gekocht'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 07:28zo 25-10-2020 om 07:28

Donny van de Beek moest zaterdag negentig minuten vanaf de reservebank toekijken tijdens de Premier League-topper van Manchester United tegen Chelsea. Clubiconen Patrice Evra en Gary Neville snappen steeds minder van de miljoenenaankoop.

"We praten weer over Van de Beek. Ik heb niets tegen die jongen, maar waarom hebben we hem gekocht?", stak Evra na het doelpuntloze gelijkspel op Old Trafford van wal bij Sky Sports. "We hebben hem niet nodig, dat is de waarheid."

De 23-jarige middenvelder maakte sinds zijn komst van Ajax zeven keer zijn opwachting voor United, waarvan twee keer als basisspeler in de League Cup. In de Premier League speelde hij pas zestig minuten, verspreid over vier invalbeurten. Ook in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain viel hij dinsdag pas twee minuten voor tijd in.

"De manier waarop Van de Beek wordt gebruikt is een beetje een mysterie nadat hij voor 44 miljoen euro is gekocht", reageert Neville. "Hij lijkt niet vooraan in de plannen van Ole Gunnar Solskjaer te staan. Het is een mysterie. En hoe vaker hij niet start, en hoe vaker hij niet invalt, hoe meer je gaat denken: een speler van 44 miljoen stel je doorgaans wel op."

De voormalig rechtsback van The Mancunians vreest dat het zelfvertrouwen van de Oranje-international een knauw krijgt. "Hij moet op dit moment ook denken: wat doe ik hier?"

Reactie Solskjaer
Solskjaer herhaalde ook na de topper tegen Chelsea dat kansen vanzelf zullen komen voor Van de Beek. "Maak je geen zorgen, hij zal zijn wedstrijden gaan spelen. Het is makkelijk om te zeggen wie er moeten spelen en moeilijker om te zeggen wie er dan niet moeten spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws