'Spaanse bond overweegt onderzoek naar uitlatingen Koeman na verloren Clásico'

'Spaanse bond overweegt onderzoek naar uitlatingen Koeman na verloren Clásico'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 11:58zo 25-10-2020 om 11:58

De Spaanse voetbalbond gaat mogelijk onderzoek doen naar de uitlatingen van Ronald Koeman na de Clásico van afgelopen zaterdag. Barcelona verloor met 3-1 van Real Madrid en de Nederlandse trainer was niet te spreken over beslissingen van de VAR.

Koeman beklaagde zich over een strafschop die Real Madrid te nemen kreeg na vermeend vasthouden van Clément Lenglet. De Fransman zou Sergio Ramos de doorgang hebben belemmerd, waarna de captain van Real Madrid vanaf de stip zelf voor 1-2 zorgde. De beslissing van scheidsrechter Martínez Munuera en zijn VAR kon niet op goedkeuring rekenen van Koeman.

Dat wordt hem niet in dank afgenomen door de Spaanse bond, die mogelijk een onderzoek start. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De uitlatingen van de Nederlandse trainer op de online persconferentie kunnen hem dus duur komen te staan.

Na afloop van de wedstrijd zei Koeman dat hij het gevoel had dat de VAR altijd tegen Barcelona is. "We zijn nu vijf wedstrijden ver in deze competitie en het heeft nog nooit in ons voordeel uitgepakt", liet hij optekenen in diverse Spaanse media. "Dit soort momenten zie je altijd bij een hoekschop. En die strafschoppen die we niet kregen tegen Getafe? Ik begrijp niets van de VAR in Spanje."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws