Evra krijgt forse kritiek en herstelt uitspraken bij Sky Sports over Van de Beek

Evra krijgt forse kritiek en herstelt uitspraken bij Sky Sports over Van de Beek

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 17:15ma 26-10-2020 om 17:15

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 17:23ma 26-10-2020 om 17:23

Patrice Evra herstelt zijn uitspraken over Donny van de Beek. De analist van Sky Sports kreeg het afgelopen weekend veel kritiek omdat hij aangaf dat Manchester United Van de Beek 'niet nodig heeft'.

Van de Beek zat zaterdag tegen Chelsea (0-0) voor de zoveelste keer op de bank bij United en na afloop ging het weer over zijn reserverol. "We praten weer over Van de Beek. Ik heb niets tegen die jongen, maar waarom hebben we hem gekocht?", zei Evra bij Sky Sports. "We hebben hem niet nodig, dat is de waarheid. Ik krijg het gevoel dat mensen twijfelen aan m'n voetbalkennis, of ze zijn geboren na de iPhone X en weten daarom niet dat we eerlijk zijn, zonder filter."

Evra voelt zich genoodzaakt om die uitspraken te nuanceren, gezien de forse kritiek die hij gekregen heeft. "Ik heb bij Sky gezegd dat we Donny van de Beek niet nodig hebben", zegt de Fransman op Instagram. "Mensen moeten snappen dat je op tv straight to the point moet zijn. Het is niet dat je veel tijd hebt om uit te leggen waarom je iets vindt. Veel mensen weten niet dat wij recht door zee zijn. Als ik zeg dat we hem niet nodig hebben, zal ik je wat voorbeelden geven: Fred, Scott McTominay, Nemanja Matic. Je houdt van ze of hekelt ze. Als we grote wedstrijden spelen en sterk moeten zijn, leveren ze altijd. Dat is mijn mening."

"Is Van de Beek beter dan Paul Pogba? Nee. Beter dan Bruno Fernandes? Nee. Hoe hij voor Ajax speelde is wat ik wil zien bij United, maar er is een probleem: hoeveel wedstrijden is hij dit seizoen in de basis begonnen? Daarom heb ik gezegd dat we hem niet nodig hebben. Omdat het op dat moment niet nodig was. We hebben een brede selectie nodig als we veel prijzen willen winnen. Ik ben er niet blij mee, ik voel mee met die jongen. Als je voor 40 miljoen euro naar een club gaat, verwacht je dat je meer speelt."

"Maar ik vertrouw op Ole (Gunnar Solskjaer, manager, red.) en de speler moet dat ook doen. Hij moet kalm blijven en dan krijgt hij vanzelf zijn kans. Dan zal hij bewijzen dat hij het verdient om voor Manchester United te spelen. Verdraai m'n woorden niet als ik zeg dat we hem niet nodig hebben, hij was op dat moment gewoon niet nodig. Ik zou Donny van de Beek nooit respectloos behandelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Van de Beek het maken bij United?

Ja, hij heeft even tijd nodig
69%
Nee, dat lukt hem niet
31%
(4775 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws