Pastoor waarschuwt Feyenoord: 'Die hebben het PSV en AZ moeilijk gemaakt'

Pastoor waarschuwt Feyenoord: 'Die hebben het PSV en AZ moeilijk gemaakt'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 16:27wo 28-10-2020 om 16:27

Alex Pastoor waarschuwt Feyenoord in aanloop naar het Europa League-duel met Wolfsberger AC. De trainer van het Oostenrijkse SCR Altach ziet dat Wolfsberger uitstekend op de counter kan spelen.

"Het Oostenrijkse voetbal wordt denk ik, zoals ik het ervaar en ik er ook naar keek voorheen, nogal onderschat." Soms is die onderschatting deels terecht, geeft Pastoor aan in gesprek met RTV Rijnmond. "Maar hier zie je ook een behoorlijk aantal clubs dat aan de weg timmert op een on-Nederlandse manier."

"Clubs als LASK Linz en Wolfsberger AC doen dat op hun manier ook, waarbij ze veel pressing spelen als ze de bal niet hebben en dan op momenten gaan jagen", aldus Pastoor. "En dat doet Wolfsberger ook met succes, het is een relatief kleine club die met wat geld de juiste spelers heeft aangetrokken en daar een goede spelfilosofie omheen heeft gebouwd."

Dat Wolfsberger als de kleinste club wordt gezien in de poule met CSKA Moskou, Dinamo Zagreb en Feyenoord kan volgens Pastoor een gevaar zijn. "Die andere teams zijn natuurlijk qua naam bekender en misschien ook kwalitatief sterker. Maar daarin schuilt het gevaar, dat je er misschien niets van verwacht. Dat was ook met LASK Linz en die hebben het zowel PSV als AZ vorig jaar goed moeilijk gemaakt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het donderdag bij Feyenoord - Wolfsberger?

Winst Feyenoord
52%
Gelijkspel
16%
Winst Wolfsberger
32%
(588 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws