Maduro voorziet gemakkelijke avond voor PSV: 'Ik zou het een stunt vinden'

Maduro voorziet gemakkelijke avond voor PSV: 'Ik zou het een stunt vinden'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 14:29do 29-10-2020 om 14:29

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 14:49do 29-10-2020 om 14:49

Voor FOX Sports-analist is Omonia Nicosia-PSV een wedstrijd met een speciaal randje. De oud-speler van onder meer Ajax en FC Groningen speelde één seizoen voor de Cyprioten.

"Voor het Nederlandse publiek is Omonia natuurlijk een onbekende ploeg. Maar voor mij erg leuk. Er wordt altijd erg min gedaan over de Cypriotische competitie, waardoor onderschatting op de loer ligt. Daar moet PSV voor oppassen, al helemaal met deze gehavende selectie", steekt Maduro van wal tegen FOX Sports.

"Ik noem APOEL Nicosia altijd het Ajax van Cyprus en vergelijk Omonia met Feyenoord. Het is een volksclub. Als speler voelde ik dan ook altijd de emotionele druk van de supporters. Win je? Dan ben je God. Verlies je? Dan kan je er niks meer van." Dat gegeven ziet Maduro als een lichtpunt voor PSV. "Dat die vele supporters er nu niet bij zijn, kan voordelig uitpakken voor PSV."

Maduro is er sowieso van overtuigd dat PSV donderdagavond vrij gemakkelijk een zege gaat pakken. "In Nederland zou Omonia een middenmotor zijn. Echt niet hoger dan dat. Zelfs nu, nu PSV een gehavende selectie heeft, zou ik het een stunt vinden als Omonia zou winnen van dit PSV", sluit de analist af.

Omonia Nicosia-PSV begint donderdagavond om 21.00 uur. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws