Breaking news

FC Barcelona krijgt nieuwe mokerslag en ziet titelkansen verdampen

'PSV laat het er niet bij zitten en stuurt formele brief naar UEFA'

'PSV laat het er niet bij zitten en stuurt formele brief naar UEFA'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 19:23do 29-10-2020 om 19:23

PSV laat het er niet bij zitten en heeft de UEFA per brief op de hoogte gebracht van de gang van zaken op Cyprus. De Cypriotische autoriteiten weigerden Jordan Teze en Eran Zahavi toegang tot het eiland omdat zij eerder positief getest zijn op het coronavirus.

Dat de wedstrijd van donderdagavond in de Europa League alsnog op Cyprus wordt gespeeld is in strijd met de regels, schrijft De Telegraaf. De bizarre situatie krijgt mogelijk dus een staartje. PSV heeft de UEFA per brief op de hoogte gebracht van de handelswijze van de Cyprioten.

Teze kreeg alsnog toestemming tot Cyprus en werd donderdagochtend ingevlogen, maar Zahavi bleef thuis. De autoriteiten in Cyprus stellen hoge eisen aan personen die het coronavirus hebben of hebben gehad. PSV en de UEFA hebben hun best gedaan om Cyprus op andere gedachten te brengen, maar zonder succes.

'Maar hoe kan een club meedoen aan een Europees clubtoernooi, terwijl het in combinatie met de lokale autoriteiten niet aan de vereisten daarvoor kan voldoen?', vraagt De Telegraaf zich af. Volgens de reglementen van de UEFA moet de thuisspelende club voor een alternatief zorgen wanneer er restricties gelden. Als Ominia Nicosia dit niet kan, volgt een reglementaire 0-3 nederlaag. Dit is eerder door de UEFA al naar buiten gebracht. Als PSV de quarantaineregels zou volgen, zou eveneens een reglementaire nederlaag het gevolg zijn.

De UEFA heeft reglementen opgesteld voor bijzondere situaties als deze. De Cyprische autoriteiten en Omonia Nicosia hebben daar niet aan voldaan, schrijft De Telegraaf. 'PSV wil de situatie dan ook officieel laten toetsen. Het lijkt bijna een utopie om te geloven dat de UEFA dit geruisloos over zijn kant laat gaan.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws