Verbijstering bij PSV-directeur Gerbrands: Het is dubieus wat hier gebeurt

Verbijstering bij PSV-directeur Gerbrands: "Het is dubieus wat hier gebeurt"

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 20:30wo 28-10-2020 om 20:30

Toon Gerbrands noemt de gang van zaken rond Eran Zahavi en Jordan Teze 'dubieus'. Vlak voor vertrek vanaf Eindhoven Airport kreeg PSV een belletje van de Cypriotische autoriteiten dat het tweetal niet welkom is in het land.

Zahavi en Teze hebben een coronaverleden en moesten thuisblijven, anders zou de hele ploeg in quarantaine moeten bij aankomst op Cyprus. In dat geval zou de Europa League-wedstrijd tussen PSV en Omonia Nicosia ook niet doorgaan. "Het is dubieus wat hier gebeurt", reageert Gerbrands, algemeen directeur van PSV, tegenover De Telegraaf.

"We zouden om tien uur vliegen en om tien minuten voor tien kregen we een telefoontje vanuit Cyprus", vervolgt de verbijsterde Gerbrands. "We hebben direct gebeld met de UEFA. Zij gaven ons op alle punten gelijk, we handelen ten slotte altijd en overal naar de richtlijnen. Maar er werd ons ook verteld, dat wanneer wij de gok waagden richting de autoriteiten daar en inderdaad in quarantaine zouden moeten, daar een reglementair verlies aan vastkleeft."

Zahavi en Teze verlieten het vliegtuig halsoverkop, waarna PSV zonder de aanvaller en verdediger opsteeg. Gerbrands belooft dat PSV er 'alles aan doet' om het tweetal alsnog naar Cyprus te krijgen, waarschijnlijk met een privévliegtuig. "Of dat het waard is? Dat doen we zeker, als dat nog naar alle redelijkheid te regelen valt."

Gerbrands denkt er ondertussen het zijne van. "We hebben het over fair play, het naleven van alle regels die door de competitie zijn vastgesteld, maar we worden hier behoorlijk tegengewerkt door de autoriteiten. Zou dat telefoontje tien minuten later zijn geweest, dan hadden we al in de lucht die kant op gezeten. Ik geloof niet zo in toeval, wat dat soort dingen betreft. Dit is een heel aparte situatie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws