'Toen ik in het vliegtuig zat mocht ik het land niet in, maar daarvoor wel nog'

'Toen ik in het vliegtuig zat mocht ik het land niet in, maar daarvoor wel nog'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 07:57vr 30-10-2020 om 07:57

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 08:23vr 30-10-2020 om 08:23

Jordan Teze sloot een bewogen donderdag af met een 2-1 overwinning op Omonia Nicosia. De verdediger van PSV werd pas 's ochtends toegang verleend tot het land en stond een paar uur later meteen in de basis.

De jongeling moest vanwege het geringe aantal spelers in de PSV-selectie als rechtsback opdraven en deed dat naar behoren. "Het is een lange dag geweest, maar ik ben heel blij dat ik die heb afgesloten met een overwinning", zegt Teze tegenover het clubkanaal van PSV.

Pas enkele uren daarvoor zette de veelbesproken verdediger voet op Cypriotische bodem. Hij mocht woensdag nog niet meereizen omdat de regering mensen die de afgelopen maand het coronavirus onder de leden hadden weigert. "Toen ik in het vliegtuig zag hoorde ik dat ik het land niet in mocht", reageert Teze. "Daarvoor mocht het wel nog."

Ondanks de perikelen die hem parten speelden en die zijn collega Eran Zahavi in Eindhoven hielden speelde de Groninger een prima wedstrijd. "De situatie is natuurlijk niet makkelijk, maar ik heb me ingesteld op het feit dat ik moest spelen. We hadden deze zege nodig."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws