'Hoe zou Slot woensdag hebben gekeken naar de bank van Manchester United?'

'Hoe zou Slot woensdag hebben gekeken naar de bank van Manchester United?'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 08:00vr 30-10-2020 om 08:00

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 09:28vr 30-10-2020 om 09:28

In de Eredivisie heeft AZ vijf punten uit vijf duels. In de loodzware groep in de Europa League al zes uit twee. De Nederlandse ochtendkranten bewieroken de Alkmaarders voor hun Europese optredens.

Na de 0-1 stunt bij Napoli won de ploeg van Arne Slot donderdag met 4-1 van het Kroatische Rijeka. Het bevreemdt Trouw dat het AZ juist in Europa wel lukt. 'In de Eredivisie AZ acteert de formatie van trainer Slot niet wezenlijk anders dan in Europa, al blijven rode kaarten, die in de competitie drie keer de inleiding vormden voor een remise, achterwege op het Europese podium, evenals defensieve fouten die de ploeg opbreken en terugvoerden naar de tiende plaats', schrijft de krant.

'2-0 voorsprong niet een goed teken'
Het Algemeen Dagblad hield, in de wetenschap dat AZ dit seizoen vaak een ruime voorsprong heeft weggegeven, ook na de vroege 2-0 nog een slag om de arm. 'Wat dat betreft was de vroege 2-0 voorsprong niet per se een goed teken. Zelfs toen het vrij vroeg in de tweede helft 3-0 en 4-0 werd door een fraaie goal van Jesper Karlsson en een nog fraaiere treffer van Gudmundsson gingen de gedachten nog snel naar de bizarre wedstrijd die AZ onlangs bij Sparta afwerkte. Toen was 0-4 zelfs niet genoeg voor een overwinning', aldus het AD.

AZ hield zijn rug echter recht. 'De Kroaten beten tussendoor stevig van zich af. Een tackle op de enkels van Calvin Stengs was in de eerste helft goed voor geel en een opstootje. Rijeka-trainer Simon Rozman wond zich langs de kant steeds meer op over het voor hem negatieve verloop van de wedstrijd', zag het AD. 'Ondertussen moest hij lijdzaam toezien hoe zijn team kapot werd gespeeld door een uitstekend AZ, dat anders dan eerdere wedstrijden in het seizoen nu wel de mogelijkheden wist te benutten.'

'Eigenlijk ongelooflijk knap wat AZ doet'
De Telegraaf deelt een groot compliment uit aan AZ. 'Eigenlijk, het mag ook wel eens gezegd, is het ongelooflijk knap wat het door corona zo zwaar getroffen AZ presteert. Goed, Arne Slot had bizar genoeg nog bijna de beschikking over zijn elf sterkste spelers, maar daar is ook alles mee gezegd. Niet voor niets vroeg de AZ-trainer zich in de aanloop naar de clash met de Kroaten af wat de coronabom met de mentale gesteldheid van zijn 'negatieve' spelers doet', schrijft De Telegraaf.

Duidelijk is, met een flinterdunne reservebank, dat AZ zijn basisspelers dit seizoen fit moet houden om het jaar goed door te komen. 'Hoe zal liefhebber Slot overigens woensdag hebben gekeken naar het Champions League-duel tussen Manchester United, afgelopen seizoen in Europa tegenstander van AZ, en Red Bull Leipzig (5-0)? Collega-trainer Solskjaer kon het zich permitteren om sterspelers Rashford en Bruno Fernandes pas na een uur in te brengen', illustreert De Telegraaf. 'In de uitwedstrijd tegen Newcastle United zat er laatst bij de Mancunians doodleuk voor een kwart miljard (euro) op de bank. Zo houd je je spelers wel fit in het lastige coronatijdperk.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws