AZ staat er verrassend goed voor: 'Niet bijna, we verwachten dit van onszelf'

AZ staat er verrassend goed voor: 'Niet bijna, we verwachten dit van onszelf'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 07:16vr 30-10-2020 om 07:16

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 09:16vr 30-10-2020 om 09:16

Teun Koopmeiners was na de goal van HNK Rijeka, de 4-1 tegen AZ, niet bang dat zijn ploeg de voorsprong uit handen zou geven. De Alkmaarders speelden in de competitie al vijf keer gelijk, maar dat was niet waar de AZ-captain meteen aan dacht.

Waar Arne Slot, trainer van AZ, onwillekeurig moest terugdenken aan alle wedstrijden waarin AZ toch nog punten verspeelde bleef Koopmeiners rustig. "Vanwege het spelbeeld konden we wel gerust zijn", vertelde hij na afloop van de wedstrijd op de persconferentie, opgetekend door de NOS. "Ik dacht dat we gelukkig een Europese wedstrijd speelden en dat we hem vorige week bij Napoli goed vast hebben kunnen houden."

Dat bleek de juiste mindset voor de Alkmaarders, die met een 4-1 overwinning op Rijeka ontzettend goede zaken doen in hun poule. Na twee wedstrijden staan ze met zes punten bovenaan en daarom krijgt Koopmeiners de vraag of ze al bijna verwachten dat AZ de volgende ronde haalt. "Niet bijna, we verwachten al van onszelf dat we de volgende ronde halen", zegt de middenvelder. "Dat is het doel, dat haalden we vorig jaar ook en we willen meer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat AZ de groepsfase overleven?

Ja
92%
Nee
8%
(337 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws