'Het is riskant, maar in zo'n emotionele wedstrijd duikt de keeper altijd'

'Het is riskant, maar in zo'n emotionele wedstrijd duikt de keeper altijd'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 11:26vr 30-10-2020 om 11:26

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 11:34vr 30-10-2020 om 11:34

AZ boekte donderdagavond, mede door een doelpunt en een assist van aanvoerder Teun Koopmeiners, zijn tweede zege in de groepsfase van de Europa League. Koopmeiners tekende vanaf de stip voor de 1-0 en assisteerde Albert Gudmundsson bij het maken van de 4-1.

De middenvelder van AZ had van tevoren niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan tegen de nummer vier van de Kroatische competitie. "We hadden gedacht moeite te hebben om door de defensie van Rijeka heen te spelen. Maar we zijn buitengewoon tevreden hoe dat de eerste helft gelukt is. Uiteindelijk viel alles op zijn plek", verklaart Koopmeiners tegenover de camera van FOX Sports.

Koopmeiners zette AZ vroeg op voorsprong, door een strafschop door het midden binnen te schieten. "Het is riskant", weet Koopmeiners. "Want de keeper moet duiken. Maar bij een 0-0 stand in een emotionele wedstrijd duikt een keeper eigenlijk altijd. Dus als je hem dan door het midden schiet is het bijna altijd raak."

Tien minuten na de 4-0 was Gudmundsson, waar Koopmeiners de aangever was, kwam Rijeka op 4-1. AZ, dat dit seizoen al meerdere malen een voorsprong uit handen gaf, raakte dit keer niet in paniek en Koopmeiners weet waarom. "Het is een Europese wedstrijd hé, dus dat loopt allemaal goed af", besluit een lachende Koopmeiners. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws