Frustraties Slot over Gudmundsson: 'Bij iedereen gelukt, behalve bij Albert'

Frustraties Slot over Gudmundsson: 'Bij iedereen gelukt, behalve bij Albert'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 18:05vr 30-10-2020 om 18:05

AZ-trainer Arne Slot worstelt met Albert Gudmundsson. De prestaties van de IJslandse aanvaller zijn niet te voorspellen. De ene week speelt hij goed, de andere week totaal niet.

Donderdag was Gudmundsson tegen HNK Rijeka in de Europa League belangrijk met twee goals, maar dat is zeker niet altijd het geval. Ook tegen Viktoria Plzen in de voorronde blonk hij uit, in de volgende ronde tegen Dinamo Kiev was het weer niets. Zelfs toen Slot tegen SSC Napoli met moeite een opstelling kon maken, begon Gudmundsson op de bank.

Slot rekent het zichzelf aan dat Gudmundsson zo onvoorspelbaar is, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ja, het frustreert mij altijd als ik niet het beste uit een speler haal. Ik denk, zonder arrogant te zijn, dat het bijna bij iedereen is gelukt, behalve bij Albert. Daar ben je als trainer medeverantwoordelijk voor. Je moet niet alleen het team laten presteren, ook het individu moet zich ontwikkelen."

"Hij is even briljant als flegmatiek. Ik probeer daar als trainer doorheen te kijken. Maar uiteindelijk gaat het er wel om, zeker als je met zoveel goede voetballers in concurrentie bent, dat er rendement komt."

Slot, die aangeeft dat Gudmundsson in de voorbereiding veel kansen gekregen heeft, loopt niet te hard van stapel na de twee goals tegen Rijeka. "Albert moet niet te vroeg juichen. Hij heeft pas twee prima wedstrijden achter de rug. Maar het is wel een stapje. En er komen weer spelers terug. Appie weet dat hij goed moet blijven presteren om te blijven spelen. Zo simpel is het."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Snap jij Slot?

Ja
86%
Nee
14%
(767 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws