'Dansende' debutanten kloppen aan de deur bij AZ: 'Zijn een optie voor de trainer'

'Dansende' debutanten kloppen aan de deur bij AZ: 'Zijn een optie voor de trainer'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 18:52za 31-10-2020 om 18:52

Yusuf Barasi (17) en Maxim Gullit (19) maakten afgelopen donderdagavond in het Europa League-duel met HNK Rijeka hun officiële debuut voor AZ. De jongelingen zijn trots en vierden het debuut direct na de wedstrijd samen met de gehele selectie.

Amper terug in de kleedkamer moest Barasi eraan geloven. "Owen Wijndal zette een nummertje op en toen moest ik dansen op de tafel", lacht Barasi. "Ik heb m’n best gedaan, maar had liever een liedje gezongen. Ik kan namelijk echt niet dansen", begint Barasi lachend, die commentaar van Gullit krijgt over zijn dansmoves. "Wat Yusuf deed zag er niet uit. Daar moet hij nog wel even aan werken. Zelf vroeg ik het nummer Zagalo van Broederliefde aan. Daar is zo’n speciaal dansje voor en ik vond dat wel grappig", vertelt de zoon van Ruud Gullit tegen AZ Media.

Na de dansjes van Barasi en Gullit moest ook nieuwkomer Bruno Martins Indi eraan geloven. "Ze waren bij Napoli vergeten dat hij toen ook zijn Europese debuut bij AZ maakte. Doordat Yusuf en ik moesten dansen, wisten ze het opeens weer", vertelt Gullit.

De twee debutanten trainden de dagen na de wedstrijd tegen Rijeka opnieuw mee met de eerste selectie. "We weten nog niet of we er de volgende wedstrijd weer bij zitten, maar we zijn een optie voor de trainer", sluit Barasi af.

AZ speelt zondagavond om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws