Zoon van Gullit mag debuteren bij AZ: 'Ook mijn vader zal trots op me zijn'

Zoon van Gullit mag debuteren bij AZ: 'Ook mijn vader zal trots op me zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 09:38vr 30-10-2020 om 09:38

Maxim Gullit debuteerde donderdagavond voor AZ. De negentienjarige verdediger, zoon van Ruud Gullit, viel in tegen HNK Rijeka (4-1 voor de Alkmaarders) en was net als zijn vader trots op zijn eerste minuten in het shirt van de Noord-Hollanders.

De linkspoot zat al eerder bij de selectie van het eerste elftal, maar mocht donderdagavond voor het eerst minuten maken. Twee minuten voor tijd viel hij in. "Een geweldig gevoel", zegt Gullit junior tegenover het clubkanaal van AZ. "Ik ben heel trots op mezelf, dat gevoel kwam wel in me naar boven. Ik kon alleen maar lachen en volgens mij straalde ik dat ook uit."

Op het moment dat Gullit voor de camera stond wist hij nog niet of zijn vader al iets van zich had laten horen. "Ik ben nog niet in de kleedkamer geweest en heb mijn telefoon dus nog niet aangeraakt. Ik weet wel zeker dat ik veel berichtjes krijg en ik ben ervan overtuigd dat ook mijn vader trots op me is."

Op Instagram liet vader Ruud met drie berichtjes in zijn Story weten inderdaad ontzettend trots te zijn op zijn zoon. 'Het debuut van mijn jongen in het eerste team van AZ, ik ben zo blij', valt er te lezen. 'Een trotse vader.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws