Snoei neemt gepeperde uitspraken terug: 'Ik wilde NAC niet beschadigen'

Snoei neemt gepeperde uitspraken terug: 'Ik wilde NAC niet beschadigen'

01-11-2020 12:45
11

Mike Snoei neemt zijn opmerkingen over de coronabesmettingen bij NAC terug. De trainer van De Graafschap was kritisch op de Bredase club toen hun onderlinge wedstrijd afgelast moest worden, maar niet veel later werden ook de Superboeren getroffen door een uitbraak.

De oefenmeester wilde ermee aangeven dat hij vond dat de wedstrijden koste wat het kost gespeeld moesten worden, maar dat kwam er ongelukkig uit. "Het was niet nodig", geeft Snoei toe in Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Het was een stukje loyaliteit dat toen ontbrak en dat kwam apart over. We hebben ook met NAC-directeur Manders gepraat en aangegeven dat we het niet zo hadden bedoeld. Ik wilde NAC niet beschadigen."

Toch blijft Snoei erbij dat de wedstrijd niet afgelast had hoeven worden. "Het virus blijft onder ons en dat zal ook bij ons zo zijn. Maar clubs als De Graafschap, Almere City en ook NAC moeten er alles aan doen om die wedstrijden door te laten gaan. Dat soort clubs kunnen echt wel genoeg spelers optrommelen. Dan heb ik bijvoorbeeld meer medelijden met Wil Boessen, de trainer van Helmond Sport. Die hebben geen tweede team."