Van de Beek bijna reddende engel: Manchester Utd verlengt dramatische thuisreeks

Van de Beek bijna reddende engel: Manchester Utd verlengt dramatische thuisreeks

01-11-2020 19:22
88

Manchester United heeft de overtuigende 5-0 tegen RB Leipzig geen vervolg kunnen geven. The Mancunians lieten zich thuis verrassen door Arsenal, hadden pech met een late inzet van Donny van de Beek en blijven kwakkelen in de Premier League: de schamele oogst na zes wedstrijden bedraagt zeven punten.

Beide ploegen maakten er geen groots schouwspel van op Old Trafford, al had Arsenal het beste van het spel en kreeg het ook de betere kansen. Willian schoot echter over via de lat en Bukayo Sako miste een kopkans. De thuisploeg kon hier slechts een poging van Marcus Rashford tegenoverstellen: doelman Bernd Leno redde met de voet.

Ook na rust waren kansen schaars en flirtte Arsenal het meest nadrukkelijk met het breken van de ban. Topschutter Pierre-Emerick Aubameyang zag een geplaatste inzet net naast gaan, maar mocht even later revanche nemen vanaf elf meter: de opgekomen rechtsback Héctor Bellerín versierde in duel met de onhandig inglijdende Paul Pogba een strafschop. Aubameyang stuurde David De Gea de verkeerde kant op en zette de 0-1 op de borden.

Manchester United moest plotseling aanzetten voor een slotoffensief: Van de Beek kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Bruno Fernandes. De Oranje-international groeide bijna uit tot de reddende engel van The Red Devils, maar zijn schot eindigde via Leno tegen de paal.

De 0-1 bleef op de borden, waardoor Manchester United onderin de Premier League-middenmoot blijft bungelen. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer heeft slechts één punt behaald in vier thuiswedstrijden.