'Of FC Utrecht in de Champions League kan spelen? Dat is een kwestie van tijd'

'Of FC Utrecht in de Champions League kan spelen? Dat is een kwestie van tijd'

01-11-2020 23:50
60

Volgens Jacob Mulenga is het een kwestie van tijd voordat FC Utrecht in de Champions League speelt. De Zambiaanse aanvaller, op dit moment speler van Go Ahead Eagles, is onder de indruk van de ontwikkeling van zijn oude ploeg.

De Domstedelingen spraken voor dit seizoen de ambitie uit om de traditionele top-drie in Nederland aan te vallen. Dat klonk Mulenga, die vijf jaar in De Galgenwaard speelde en publiekslieveling werd, als muziek in de oren. "Iedereen die de potentie van de club kent, weet dat het kan", zegt de 36-jarige spits tegen Voetbal International. "Door dat uit te spreken maak je jezelf ook interessanter voor bepaalde spelers."

Mulenga hoopt dat Utrecht op die manier mooie dingen kan laten zien. "Een talent tekent liever bij een ambitieuze club dan bij een subtopper die zegt dat ze weer voor de play-offs gaan. Toon lef en ambities, dan is er veel mogelijk. Of Utrecht in de Champions League kan spelen? Dat is een kwestie van tijd."

De spits heeft ook tips voor Jordy Zuidam, technisch directeur in de Domstad. "Talentvolle spelers uit bijvoorbeeld Frankrijk ophalen. In de Ligue 1 is het veel moeilijker om door te breken, laat staan Europees voetbal te spelen. Bij FC Utrecht heb je uitzicht op de Europa League en misschien zelfs wel de Champions League. Haal een boomsterke centrale verdediger en een sterke centrumspits en je kan meedoen voor de prijzen."