'Pedri-deal 'meest winstgevende' in recente Barça-historie: maximaal 22 miljoen'

'Pedri-deal 'meest winstgevende' in recente Barça-historie: maximaal 22 miljoen'

03-11-2020 15:22
30

Marca is in de financiële cijfers van FC Barcelona-groeibriljant Pedri gedoken. Het zeventienjarige toptalent kwam deze zomer over van Las Palmas en ontwikkelt zich onder Ronald Koeman in razend tempo.

Pedri kwam afgelopen zomer voor zes miljoen euro over van Las Palmas: een transfersom van vijf miljoen plus één miljoen aan aanvullende bonussen. Volgens Marca kan dit bedrag echter nog oplopen tot 22 miljoen, mits Pedri een aantal persoonlijke doelstellingen behaalt.

Het heeft er alle schijn van dat Barça al voor het einde van dit seizoen vier miljoen euro extra moet overmaken naar Gran Canaria. Deze clausule wordt geactiveerd wanneer Pedri in 25 officiële wedstrijden minstens 45 minuten heeft gespeeld. De jongeling staat inmiddels op acht: tijdens El Clásico speelde hij 81 minuten en in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus stond hij zelfs van begin tot einde op het veld. Als de aanvaller wordt opgeroepen voor de nationale ploeg van Spanje, kost dat Barça nog eens twee miljoen euro.

Uiteindelijk kan er dus nog zestien miljoen euro bovenop het aanvankelijk betaalde bedrag komen. Desondanks wordt de transfer van Pedri door Marca betiteld als één van de meest winstgevende in de recente geschiedenis. De krant trekt de vergelijking met spelers als Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho en Antoine Griezmann, die elk voor meer dan honderd miljoen euro naar Camp Nou kwamen.