Kiev-coach zet Koeman en Barça op scherp: 'Daar hebben ze het niveau niet voor'

Kiev-coach zet Koeman en Barça op scherp: 'Daar hebben ze het niveau niet voor'

04-11-2020 14:12
18

Dinamo Kiev neemt het woensdagavond op tegen het FC Barcelona van Ronald Koeman. Mircea Lucescu, de trainer van de Oekraïners, verwacht niet dat Barça dit seizoen een rol van betekenis kan spelen in de Champions League en stelt dat het bestuur van de club geduld moet hebben met Koeman.

"Barcelona heeft een selectie met heel getalenteerde spelers, maar ze hebben meer tijd nodig om automatismen in te slijpen", vertelt Lucescu op de persconferentie voor de wedstrijd in Camp Nou. "Een nieuwe trainer heeft ten minste zes maanden nodig, in de lente zal er een andere ploeg staan. Maar met Lionel Messi hebben ze een speler die heel belangrijk zal zijn."

Barça is in de Champions League uitstekend begonnen met overwinningen op Ferencváros (5-1) en Juventus (0-2), maar in de Primera División gaat het de mannen van Koeman nog niet zo goed af. Dat verbaast Lucescu niet. "In de eigen competitie kennen de tegenstanders Barcelona erg goed", geeft de trainer van Kiev aan.

Lucescu denkt dat Barcelona, ondanks de goede Champions League-start, geen kans maakt op de eindzege. "Daar heeft Barcelona het niveau niet voor. Manchester City, Bayern München en Paris Saint-Germain hebben meer mogelijkheden", sluit hij af.