Stegeman houdt vertrouwen in Lam: 'Thomas is één van onze betere spelers'

Stegeman houdt vertrouwen in Lam: 'Thomas is één van onze betere spelers'

05-11-2020 14:40 Laatste update: 14:56
29

PEC Zwolle-trainer John Stegeman heeft spijt van zijn uitlatingen over Thomas Lam vorig weekend. Stegeman sprak deze week met zijn veelbesproken aanvoerder en geeft aan dat de twee een punt gezet hebben achter de hele situatie.

Lam ging vorig weekend in de met 5-1 verloren wedstrijd tegen FC Twente tot twee keer toe opzichtig in de fout, tot grote onvrede van Stegeman die zich na afloop niet inhield tegenover de camera's. Stegeman betreurt de gebeurtenis, maar wil liever vooruit kijken. "Dat is gebeurd, het is niet prettig maar het is geweest. Daarna zet ik er ook eens streep onder en gaan we verder naar Fortuna-uit want dat is nu het enige dat telt", begint Stegeman tegen over FOX Sports.

Wedden

Meer odds

🙂 "Spijt, maar dat is ook John Stegeman."

De PEC-trainer blikt terug op zijn interview na de 5-1 verloren wedstrijd en het vroegtijdig wisselen van zijn aanvoerder Thomas Lam.

⬇️ Klik hier voor het hele interview met Stegeman.https://t.co/jx2jETOFoD pic.twitter.com/R5FUk1TxvO

— FOX Sports (@FOXSportsnl) November 5, 2020 " target="_blank" rel="noopener">FOX Sports.

"Ik ben er niet voor om mensen onnodig te beschadigen. Mensen die mij ook een beetje kennen weten dat. Het is natuurlijk ook jullie vak om mij, na zo'n wedstrijd, een beetje te triggeren en dat is wel gelukt. Dan heb ik daar wel spijt van ja, dat ik dan niet rustig in mijn hoofd ben en dat soort dingen zeg. Maar ja, dat is ook John Stegeman, ik kan slecht tegen mijn verlies", gaat Stegeman verder.

Stegeman en Lam zitten inmiddels weer op één lijn. "Het is nu de wereld uit, klaar. We gaan door naar Fortuna, waar Thomas gewoon gaat spelen en gewoon de aanvoerdersband heeft. Omdat ik vind dat Thomas Lam een uitstekendende speler is, misschien wel één van onze betere spelers", sluit Stegeman af.

Fortuna Sittard-PEC Zwolle begint vrijdagavond om 20.00 uur.