Lam opgelucht na prachtige vrije trap tegen Fortuna: 'Ik wilde me revancheren'

Lam opgelucht na prachtige vrije trap tegen Fortuna: 'Ik wilde me revancheren'

06-11-2020 23:12
14

PEC Zwolle was de betere ploeg tegen Fortuna Sittard, maar bleef steken op een 2-2 gelijkspel in Limburg. Thomas Lam, vorige week tegen FC Twente nog de schlemiel, zorgde met een prachtige vrije trap voor de 2-2 namens PEC.

"Ik wilde me wel revancheren ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Twente", begint Lam voor de camera van FOX Sports na het duel met Fortuna. "Ik denk dat ik het beter heb gedaan, veel slechter kon ook niet. Vandaag zat ik er lekker in, jammer dat we hier geen drie punten pakken."

Trainer John Stegeman besloot zijn aanvoerder tegen Twente al na ongeveer een halfuur spelen te wisselen. Lam geeft zijn trainer gelijk. "Ik loop al een tijdje in de voetballerij mee, ben geen jonge jongen meer. Hij had al het recht om mij te wisselen. Als je wat jonger bent, is het misschien beter om je er in de rust uit te halen. Maar ik ben mentaal sterk."

Lam kan nog steeds balen van zijn fouten tegen Twente, maar is blij dat hij tegen Fortuna zijn revanche heeft kunnen halen. "Het mag niet gebeuren. Het is ook zuur dat ze er allebei ingaan. Het mag me niet overkomen. Iedereen zegt: je speelt een keer zo'n wedstrijd in je carrière, ik hoop dat ik die nu heb gehad", sluit hij af.