Giakoumakis versiert, mist én veroorzaakt penalty, maar redt VVV tegen Heracles

07-11-2020 20:34 Laatste update: 22:58
16

VVV-Venlo heeft zich thuis ontdaan van Heracles Almelo, na een merkwaardig verlopen wedstrijd. Adrián Szöke dupeerde de gasten met een rode kaart, Heracles leek alsnog met een puntje terug naar Almelo te kunnen gaan, maar Giorgios Giakoumakis besliste anders.

De VAR was de grootste blikvanger van de curieus verlopen eerste helft. VVV begon al aan te dringen en kreeg na circa twintig minuten een strafschop mee: Giakoumakis werd onderuit getikt en mocht na interventie vanuit Zeist aanleggen vanaf elf meter. De penalty van de Griek werd echter gestopt door Koen Bucker, ook zaterdagavond Heracles' invalkeeper.

Na dat moment drong Heracles aan: Rai Vloet schoot huizenhoog over, maar Silvester van der Water had wél succes. De rechtsbuiten trok naar binnen en plaatste de bal met veel gevoel in de verre hoek: 0-1. Nog voor het rustsignaal kwam de VAR nogmaals in actie: arbiter Martens had een elleboogstoot van Szöke niet waargenomen, maar trok na het bekijken van de beelden alsnog rood voor de Hongaar.

VVV sloeg vrijwel direct na het begin van de tweede helft toe: Jafar Arias werd gevonden door Torino Hunte en tekende met een droge knal voor de 1-1. De Noord-Limburgers wilden doordrukken en kregen uiteindelijk waar ze naar op zoek waren. Giakoumakis speelde de Almelose verdediging uit elkaar met een knap passje en Vito van Crooij vond de bovenhoek: 2-1.

Heracles leek rijp voor de sloop, maar kwam tien minuten voor tijd plots op gelijke hoogte. Uitgerekend Giakoumakis trok Robin Pröpper onderuit in de zestien meter en Vloet maakte geen fout vanaf de stip: 2-2. Giakoumakis had iets goed te maken na een gemiste én een weggegeven penalty en deed dat ook: de Griek tikte drie minuten voor tijd van dichtbij de 3-2 binnen en bezorgde VVV alsnog drie punten.