Atlético voorlopig lijstaanvoerder in Spanje, Di Maria neemt PSG bij de hand

07-11-2020 23:12
10

Atlético Madrid overnacht als koploper van La Liga. De ploeg van trainer Diego Simeone won met 4-0 van Cádiz en komt op gelijke hoogte met Real Sociedad. Ook Paris Saint-Germain mocht zaterdagavond drie punten bijschrijven.

Atlético Madrid - Cádiz 4-0
Los Rojiblancos wisten vooraf dat ze met een ruime overwinning op doelsaldo aan kop van La Liga konden komen en deden dus al snel zaken. Joao Felix maakte er na acht minuten 1-0 van en Marcos Llorente verdubbelde nog voor rust de marge. In de tweede helft maakte Luis Suárez zijn vijfde doelpunt in zes wedstrijden voor Atlético en in de slotfase maakte Felix zijn tweede van de avond.

De rood-witten uit Madrid staan nu met zeventien punten uit zeven wedstrijden bovenaan. Real Sociedad heeft hetzelfde puntenaantal, maar heeft een minder doelsaldo en een wedstrijd meer gespeeld. Real Madrid is de nummer drie: zij hebben zestien punten. Het Barcelona van Ronald Koeman staat op de achtste plaats met elf uit zeven.

Paris Saint-Germain - Stade Rennais 3-0
Net als Atlético maakte ook PSG vroeg het verschil in de thuiswedstrijd tegen nummer drie Rennes. Goals van Moise Kean en Angél di Maria zorgden voor een comfortabele 2-0 ruststand voor de formatie van trainer Thomas Tuchel, waarna diezelfde Di Maria in de tweede helft de eindstand op 3-0 bepaalde. De Parijzenaars blijven door de zege koploper en bouwen hun voorsprong op nummer twee Lille uit tot vijf punten. Sven Botman en de zijnen hebben wel nog een wedstrijd tegoed.