'Dure grap' ADO: 'Rankovic belde bijna dagelijks met trainer van de concurrent'

'Dure grap' ADO: 'Rankovic belde bijna dagelijks met trainer van de concurrent'

09-11-2020 08:14
74

Aleksandar Rankovic sprak in zijn laatste weken als trainer van ADO Den Haag met niemand meer binnen de club. Dat meldt Voetbal International-verslaggever Freek Jansen bij Studio Voetbal. Afgelopen weekend kreeg Rankovic zijn congé.

"Het is echt een totaal mislukte beleidskeuze geweest", zegt Jansen. Rankovic werd in mei aangetrokken door ADO. "Het was één groot feest in Den Haag, want hij ging het allemaal doen. Twee maanden later sprak Rankovic met niemand meer bij de technische leiding."

Het was de bedoeling dat technisch manager Martin Jol de beginnende hoofdtrainer zou coachen. "Maar hij nam niets aan van Jol", aldus Jansen. "Sterker nog, ze spraken helemaal niet meer met elkaar. De enige met wie Rankovic sprak - en dat is wel een saillant detail - is Henk Fraser."

Rankovic en Fraser zijn goed bevriend en werkten met elkaar bij Vitesse en Sparta. Jansen: "Hij belde bijna dagelijks met Fraser, maar dat is wel een trainer van de concurrent. Dus dat vonden ze binnen ADO ook weer heel vreemd. Het is de zoveelste dure grap voor de club."