Landgenoot Roos over druk op Cocu: Op dit moment liever geen interview

Landgenoot Roos over druk op Cocu: "Op dit moment liever geen interview"

09-11-2020 12:45
18

Kelle Roos wil niet al te diep ingaan op de situatie van zijn landgenoot Phillip Cocu bij Derby County. De 101-voudig Oranje-international zit in de problemen en lijkt bezig met zijn laatste dagen als manager van The Rams.

Cocu trad medio 2019 in dienst bij Derby County, waar hij Frank Lampard opvolgde. De club had toen net promotie naar de Premier League gemist, maar Cocu kreeg alle tijd om eigen jeugd in te passen en aan een nieuw Derby County te bouwen. The Rams kregen gezelschap van Wayne Rooney en besloten het Championship-seizoen op een verdienstelijke tiende plek.

Dit seizoen is alles anders. Derby County verloor zaterdag met 0-2 van Barnsley en staat 24ste en laatste in het Championship. Het zou zomaar eens het laatste zetje kunnen zijn geweest voor Cocu, die zijn team overigens niet kon coachen omdat hij in thuisquarantaine zat. The Rams staan aan de vooravond van een overname: The Daily Mail wist al te melden dat Cocu met een afkoopsom van ruim vier miljoen euro naar de uitgang wordt gedirigeerd. "We hebben hier genoeg om ons druk om te maken", vat Roos in gesprek met de NOS de situatie op Pride Park samen.

De reservedoelman uit Rijkevoort, samen met Mike te Wierik één van de twee Nederlanders in de selectie, houdt zich dan ook op de vlakte. "Als je het niet erg vindt, geef ik op dit moment liever geen interview. Ik vind het geen goed moment." Derby County speelt op zaterdag 21 november tegen Bristol City: of Cocu dan nog in dienst is, moet nog afgewacht worden.