'Wat Ajax nu heeft met Klaassen, Tadic en Blind, dat moet PSV ook gaan creëren'

'Wat Ajax nu heeft met Klaassen, Tadic en Blind, dat moet PSV ook gaan creëren'

09-11-2020 19:24
127

PSV won zondagavond met 3-0 van 'buurman' Willem II, een welkome driepunter voor de ploeg van trainer Roger Schmidt. Aad de Mos genoot van Denzel Dumfries, die terugkeerde in het basiselftal van de Eindhovenaren. De voormalig trainer ziet dat PSV meer 'Dumfries-types' nodig heeft.

"Het was een cadeautje voor Schmidt en heel PSV dat Dumfries er weer bij was", stelt De Mos in Elfrink & De Mos van het Eindhovens Dagblad. "Wat ik miste in deze ploeg was een leider. Dumfries is een type, die kan zich kwaad maken. En dat wordt dan geaccepteerd door de rest van de groep."

Dat leiderschap ontbrak de afgelopen tijd bij PSV, zag De Mos. In de strijd om de titel is het van groot belang. "Om voor het kampioenschap te spelen heb je niet alleen goede voetballers nodig, maar ook twee of drie leiders. Wat Ajax nu heeft met Davy Klaassen, Dusan Tadic en Daley Blind, dat moet PSV ook gaan creëren. Er moet wat meer brutaliteit komen."

Pablo Rosario speelde een prima wedstrijd tegen Willem II. De Mos begrijpt alle kritiek op de PSV-middenvelder niet. "Het is een prima speler, die een bal af kan pakken. Een complete middenvelder. (...) Hij zou bij mij de eerste zijn die op het bord staat, je moet als coach niet altijd de beste elf spelers laten spelen. Je moet zorgen voor balans."