Cocu heeft mij gehaald: ik heb geen idee hoe het zal gaan als hij weg moet

"Cocu heeft mij gehaald: ik heb geen idee hoe het zal gaan als hij weg moet"

10-11-2020 21:59
10

Mike te Wierik tekende vlak vóór de uitbraak van het coronavirus voor Derby County. Het eerste buitenlandse avontuur van de 28-jarige Tukker verloopt vooralsnog teleurstellend: Te Wierik is geen vaste waarde bij The Rams, staat laatste in het Championship, speelt alleen in lege stadions én is middenin een lockdown beland.

De Britse overheid heeft gekozen voor strengere coronamaatregelen, waardoor alleen de supermarkten open zijn. "Geen uitlaatklep. Familie en vrienden kunnen niet langskomen, want die moeten daarna in thuisisolatie", aldus Te Wierik in gesprek met TC/Tubantia. "Corona maakt het voor veel mensen lastig. Ik relativeer dan ook weer meteen: er zijn mensen die er erg ziek van worden, dat is zoveel erger."

De oud-speler van Heracles Almelo en FC Groningen baalt echter dat hij nog niet in volle stadions heeft kunnen spelen. "Het is gaaf om hier te mogen spelen, maar de situatie is nu niet optimaal", aldus Te Wierik, die het uitduel met Bournemouth als voorbeeld neemt. "Dat is echt Engels. Heel mooi. Dan denk ik wel even: wauw, wat als hier publiek zit. Dit is Engels voetbal, hier kwam ik voor."

Ondertussen is het rustig bij zijn club, waar trainer Phillip Cocu op de wip zit: het ambitieuze Derby County is hekkensluiter in het Championship én wordt binnenkort overgenomen door de steenrijke sjeik Khaled bin Zayed Al Nahyan. "Ik heb ook geen idee wat ons te wachten staat, wij spelen er geen rol in", tast Te Wierik in het duister over de overname. "Cocu heeft mij gehaald. Ik heb geen idee hoe het zal gaan als hij weg moet. Of wat de eventuele nieuwe eigenaar wil. Ik hoop vooral dat we het nog om kunnen draaien", doelt hij op de degradatiestrijd van The Rams.