Openhartige Ihattaren: 'Ondanks alles heb ik gepresteerd, maar was echt moeilijk'

Openhartige Ihattaren: 'Ondanks alles heb ik gepresteerd, maar was echt moeilijk'

13-11-2020 14:08
68

Mohamed Ihattaren noemt het gemis van zijn overleden vader groot. De achttienjarige spelmaker erkent dat de moeilijke situatie zijn weerslag had op zijn spel bij PSV.

De vader van Ihattaren overleed oktober vorig jaar. "Of ik hem mis? Ja man, natuurlijk", zegt de aanvallende middenvelder in het Videoland-programma Andy Niet te Vermeijde. "Ik zal het nooit goed verwerken, denk ik. Het is wel je vader. Het is niet iemand die je zomaar kunt vergeten. En als je je vader vergeet, dan heb je nooit liefde voor hem gevoeld."

Ihattaren speelt met de naam van zijn vader op zijn linkervoet, zijn moeder staat op zijn rechtervoet. "Ik ben linksbenig. Elke goal die ik er met links in schiet, daar zit zijn kracht achter." Hij is openhartig over het ziektebed en uiteindelijke overlijden van zijn vader. "De fans hebben de echte Ihattaren nog niet gezien. Ik begon lekker, maar was er met mijn hoofd niet helemaal bij."

"Ik reed elke dag op en neer, tussen Eindhoven en Utrecht. Daar was ik tot laat in het ziekenhuis. Ik was met andere dingen bezig, maar speelde in die drukke dagen bijvoorbeeld wel thuis tegen Ajax", zegt Ihattaren. "Ondanks alles heb ik gepresteerd, maar dat was echt moeilijk. Gelukkig kwamen elke wedstrijd mijn broers kijken. Zij gaven mij steun."