Memphis duidelijk over favoriete positie: 'Wat een beginnende vraag... Middag'

Memphis duidelijk over favoriete positie: 'Wat een beginnende vraag... Middag'

14-11-2020 17:12
37

Memphis Depay speelde tegen Spanje als linksbuiten bij het Nederlands elftal en ook tegen Bosnië en Herzegovina is de kans groot dat hij vanaf de linkerkant start. De Olympique Lyon-aanvaller heeft er geen problemen mee om op die positie te spelen, maar is liever als spits actief. Op het persmoment voor het Nations League-duel wordt hem meteen gevraagd naar zijn 'nieuwe' positie.

"Wat een beginnende vraag hé... Goedemiddag", begint Memphis het interview met de NOS lachend. "Als linksbuiten... Ik heb daar wel eens gespeeld in het verleden. En de vorige wedstrijd toevallig ook", doelt hij op de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje. "Ik heb ook vaak genoeg in de spits gespeeld, dus die optie is er beide."

"Ik weet waar je naar op zoek bent", reageert Memphis nogmaals lachend op de eerste vraag. "Dus dan denk ik: oké, goedemiddag. Maar nee, niets scherps. Ik weet wat ik daar kan brengen en ik weet wat ik in de spits kan brengen. Ik speel liever in de spits. Dat heeft mijn voorkeur, dat heb ik ook gezegd. Maar uiteindelijk bepaalt de trainer. Als linksbuiten kan ik ook goed uit de voeten."

Oranje neemt het zondagavond om 18.00 uur in eigen land op tegen Bosnië en Herzegovina.