Memphis en Lewandowski als voorbeelden: 'Ik probeer te kijken en te leren'

Memphis en Lewandowski als voorbeelden: 'Ik probeer te kijken en te leren'

16-11-2020 17:30
14

Robert Lewandowski en Memphis Depay zijn de voorbeelden van Joshua Zirkzee. De spits van Bayern München probeert zo veel mogelijk op te steken van zijn Poolse collega en geniet ook van de prestaties van Memphis.

Zirkzee is op dit moment de derde spits in Beieren achter Lewandowski en Eric Maxim Choupo-Moting. Op de training probeert de jonge aanvaller zo veel mogelijk te leren. "Ik probeer zo veel mogelijk van Lewandowski mee te nemen en dat wil ik combineren met mijn eigen spel", legt Zirkzee uit in een interview met het Algemeen Dagblad. "Ik denk sowieso dat hij op dit moment de beste spits is die er is."

Wedden

Meer odds

Lewandowski probeert zijn Nederlandse teamgenoot veel te leren. "Hij staat er altijd voor open om jonge jongens zoals ik dingen te leren. Wat ik leer? Loopacties maken, timing, hoe hij beweegt als wij van achteruit aan een aanval gaan beginnen. Dat soort spitsendingetjes allemaal. Ik ben niet echt iemand die naar een speler toestapt en vraagt hoe je dit of dat doet. Ik probeer gewoon te kijken en daar van te leren."

Ook het spel van Memphis Depay kan op bewondering rekenen van Zirkzee. "Hij speelde geweldig tegen Bosnië en Herzegovina. Ik vind het een fantastische speler. Hij is een groot voorbeeld waar iedereen tegen opkijkt. Het is genieten als je naar het Nederlands elftal kijkt."