'Suárez en Barça uit elkaar gegaan na onenigheid over contractduur'

'Suárez en Barça uit elkaar gegaan na onenigheid over contractduur'

17-11-2020 16:17
23

Het Catalaanse medium TV3 heeft een opmerkelijk nieuwtje gedeeld over de laatste maanden van Luis Suárez bij FC Barcelona. Beide partijen dachten aan een contractverlenging, maar konden het niet eens worden over de precieze voorwaarden.

Begin 2020 – voor de uitbraak van het coronavirus – werden de eerste gesprekken al gevoerd, meldt TV3. Suárez zette naar verluidt in op een nieuwe verbintenis met een looptijd van vier jaar: hiermee zou hij tot zijn 37ste speler van FC Barcelona zijn. De clubleiding wilde hier echter niet aan beginnen: vanwege de leeftijd en de blessuregevoeligheid van de Uruguayaan wilde het bestuur hem voor maximaal twee jaar vastleggen.

Uiteindelijk werd Suárez afgelopen zomer na zes seizoenen naar de uitgang gedirigeerd: de spits was onder Ronald Koeman niet meer nodig en mocht naar concurrent Atlético Madrid verkassen. "Ik was teleurgesteld in hoe het daar geëindigd is. Ik heb het al eerder gezegd, ze gooiden de deur voor mijn neus dicht. Terwijl er personen waren die mijn werk, professionalisme en carrière waardeerden", liet hij eerder deze week weten.

Op zaterdag 21 november had hij revanche kunnen nemen, maar die plannen zijn doorkruist door het coronavirus. Suárez legde tijdens de interlandperiode een positieve test af en moet de kraker Atlético-Barça hoogstwaarschijnlijk missen.