De Mos vol ongeloof: 'Hij kan niet meer terug, dat zou een zwaktebod zijn'

De Mos vol ongeloof: 'Hij kan niet meer terug, dat zou een zwaktebod zijn'

18-11-2020 17:58 Laatste update: 18:07
22

Joachim Löw maakt beginnersfouten als bondscoach van Duitsland. Dat vindt Aad de Mos, die dinsdagavond niet wist wat hij zag: Die Mannschaft werd vermorzeld door Spanje en leed de grootste competitieve nederlaag ooit (6-0).

De Mos (73) kon zijn ogen niet geloven. "Alleen die indeling bij de hoekschoppen al. Je kunt nooit een aanvaller op een spits zetten, dus in dit geval Serge Gnabry bij Alvaro Morata laten lopen", aldus de voormalige trainer, die in het verleden nog een jaar bij Werder Bremen werkte, tegen het Algemeen Dagblad. "En kijk naar Niklas Süle, voordat die gedraaid is, is een dag voorbij."

Het feit dat Thomas Müller, Jérôme Boateng en Mats Hummels anderhalf jaar geleden aan de kant werden gezet door Löw, wordt de bondscoach nu zwaar aangerekend. Toch denkt De Mos niet dat Jogi zeven maanden voor het EK moet vertrekken. "De evaluatie is na het EK, dus ik denk dat Löw 2021 gaat halen als bondscoach van de Duitsers."

"Het thema voor de komende maanden is Müller, Boateng en Hummels", voegt De Mos eraan toe. "Als je eenmaal de stap maakt om ze niet meer te kiezen, dan kun je niet meer terug. Dat zou een zwaktebod zijn. Zeker als je dan met die drie alsnog verliest: dan ben je ongeloofwaardig. Je kunt beter doodgaan met je principes dan ze verloochenen."