Löw hoeft niet te vrezen voor zijn baan bij Duitsland: 'Het was een gitzwarte dag'

Löw hoeft niet te vrezen voor zijn baan bij Duitsland: 'Het was een gitzwarte dag'

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 06:50wo 18-11-2020 om 06:50

Laatste update: woensdag 18 november 2020 om 06:51wo 18-11-2020 om 06:51

De schrik zit er goed in bij Duitsland, dat dinsdagavond met historische cijfers verloor van Spanje: 6-0. Die Mannschaft liep in Sevilla de knock-outfase van de Nations League mis, maar de positie van bondscoach Joachim Löw staat nog niet ter discussie, zo geeft teammanager Oliver Bierhoff aan.

Bierhoff kwam al snel na de 6-0 nederlaag met een eerste reactie en geeft Löw het vertrouwen. "Het vertrouwen in Jogi Löw is er nog steeds, absoluut", vertelt Bierhoff voor de camera van ARD. "Daar verandert deze wedstrijd niets aan."

Löw liet zich tegenover BILD kort uit over zijn toekomst bij de Duitse nationale ploeg na de zware nederlaag. "Of ik me zorgen moet maken, moet je maar aan anderen vragen. Daar kan ik nu geen antwoord op geven", houdt hij zich op de vlakte. "Het was een gitzwarte dag, eigenlijk ging er niets goed. Zowel de verdediging als de aanval functioneerde niet. Na de eerste treffer hebben we ons hele plan opgegeven."

Bij Löw gaat de knop nu om in de richting van het EK van aankomende zomer. "We hebben kunnen zien dat we nog niet zo ver zijn. We moeten vragen aan onszelf stellen. Als je de wedstrijd bekijkt was echt alles slecht, je kan niet goeds over het duel zeggen", sluit een teleurgestelde Duitsland-coach af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Löw nog de juiste coach voor Duitsland?

Ja, een beetje vertrouwen is op zijn plaats
35%
Nee, hij heeft zijn beste tijd gehad
65%
(1041 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws