Steun voor Blind: 'Zelfs koppel Van Dijk-De Ligt zou dan kwetsbaar ogen'

Steun voor Blind: 'Zelfs koppel Van Dijk-De Ligt zou dan kwetsbaar ogen'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 19:44vr 20-11-2020 om 19:44

Laatste update: vrijdag 20 november 2020 om 19:46vr 20-11-2020 om 19:46

Wim Kieft neemt het na de 1-2 overwinning van Oranje op bezoek bij Polen op voor Ajax-verdediger Daley Blind. Hij stelt dat de kwetsbaarheid van Blind blootgelegd werd, omdat de tactische discipline bij het Nederlands elftal niet op orde was.

'Blind was zoals gewoonlijk prima aan de bal, maar bij balbezit van de Polen kwam hij als centrale verdediger in te grote ruimtes te spelen. Je weet dat hem dat defensief kwetsbaar maakt', begint Kieft in zijn column voor De Telegraaf. 'Tegelijkertijd mag je van Blind op zijn leeftijd en met zijn ervaring verwachten dat hij leiderschap toont. De spelers die de tactische discipline loslaten, moet hij tot de orde roepen. Of het nu gaat om Hateboer, Van Aanholt, Klaassen of Owen Wijndal.'

Kieft stelt dat er zeker verbeterpunten zijn voor Blind na de wedstrijd tegen Polen. 'Het neemt niet weg dat Blind zich bij het Poolse doelpunt veel te gemakkelijk in de luren liet leggen in plaats van die doelpuntenmaker naar de zijkant te dwingen. Overigens zou zelfs het koppel Virgil van Dijk-Matthijs de Ligt kwetsbaar ogen als iedereen om die twee heen naar voren rent', sluit Kieft af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws